De Blazerij van Soli Deo Gloria - Alkmaar gaat samen met kinderen het schooljaar 'uitblazen'. Zaterdagmiddag 9 juli kunnen kinderen in groep 3 tot en met 8 zich tijdens de themamiddag 'Blaas je rot' uitleven op allerlei instrumenten, of ze nou wel of geen ervaring hebben. Er is limonade en wat lekkers, en aan het eind een klein optreden.

"Samen muziek maken is gezellig en geeft enorme voldoening", vinden ze bij SDG Alkmaar. "Uit onderzoek blijkt dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Muziek maken in groepsverband stimuleert de onderlinge samenwerking en communicatievaardigheden. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk! Veel kinderen komen niet in aanraking met het maken van muziek en krijgen nooit de kans om een muziekinstrument uit te proberen. Dat vinden wij als muziekvereniging jammer en daar hebben wij nu een mooie oplossing voor gevonden. Een aantal keren per jaar organiseren we op een zaterdagmiddag een kennismakingsmiddag voor muziek."

'Blaas je rot' is gratis en duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Daarna is er dus nog een kort optreden. SDG Alkmaar is gevestigd in het Olympiagebouw aan de Olympiaweg 17. Aanmelden gaat via sdg-alkmaar.nl.
Pin It