Dax Donders is ondanks een prima partij uitgeschakeld op het ITF tennistoernooi op tennispark De Bosmolen in Alkmaar. De 21-jarige tennisser uit Bergen verloor van de 19-jarige Spanjaard Daniel Rincon. Het talent van TC Heerhugowaard begon goed door de eerste set te winnen met 6-7 van de nummer 661 op de ITF wereldranglijst. Maar hij delfde uiteindelijk het onderspit door de volgende twee sets te verliezen met 6-3 en 7-6. Donders staat op plek 1307, maar was door zijn goede prestaties de laatste maanden toegelaten tot het internationale toernooi in Alkmaar met een wildcard.

Daniel Rincon won vrijdagavond ook de kwartfinale tegen zijn 29-jarige landgenoot José Francisco Vidal Azorin en speelt daardoor zaterdag in de halve finales tegen de Zweed Karl Friberg. Van de Nederlanders zit alleen nog Michiel de Krom (23) bij de laatste vier mannen voor de enkelpartijen. Hij won zijn partij tegen de Fransman Mathys Erhard met 3-6, 6-1 en 1-6. Hij moet het zaterdag in de halve finale op het centre court opnemen tegen de Italiaan Jacopo Berrettini.

Bij de vrouwen doet van de Nederlandse delegatie alleen nog Lexie Stevens (23) mee. Ook bij het dubbelspel schopt ze het ver in het internationale toernooi. Ze won vrijdag de halve finale samen met de Amerikaanse Chiara Scholl tegen het Nederlandse duo Quirine Lemoine en Joy de Zeeuw, en staat daarmee zaterdag in de finale.

Het toernooi gaat zaterdag verder. Het wedstrijdschema staat op de toernooiwebsite. Uitslagen komen op de internationale website van het ITF. Zondag zijn de finales in het enkelspel op de gravelbanen van Tennisclub Alkmaar.

Zondag is in Alkmaar het ITF Worldtennis toernooi van start gegaan. Het is alweer de 25e editie van dit internationale toernooi, waar jong tennistalent uit de hele wereld naartoe komt om punten te scoren voor de internationale ranglijst. Tot en met zondag zijn er enkel- en dubbelpartijen voor zowel dames als heren en ook gemengd. Het toernooi speelt zich af op tennispark De Bosmolen aan de Terborchlaan, achter IJsbaan De Meent.

Pin It