Zondagmiddag geeft Alkmaar Brass een concert in de tuin van de Abdij van Egmond om de zomer in te luiden. Het is voor Alkmaar Brass het eerste buitenconcert in drie jaar. Alkmaar Brass brengt een zomers programma van ongeveer drie kwartier.

Het repertoire is licht van karakter en entertainment staat voorop. Er is muziek uit films en tv-series te beluisteren, waaronder uit Star Wars en Alladin maar ook Bella Ciao uit La Casa de Papel. Daarnaast zullen enkele leden uit de band naar voren komen om begeleid door de band solo’s te spelen. Tot slot is een aantal, speciaal voor brassband geschreven, korte composities geprogrammeerd, waaronder Balkan Dance met Oosteuropese klanken.

Vanaf 13:00 uur is Alkmaar Brass te beluisteren en te bekijken in de Abdijtuin van de Abdij van Egmond in Egmond-Binnen aan de Abdijlaan 26 in Egmond-Binnen.

Dit seizoen brengt Alkmaar Brass ook nog een lunchconcert op het internationale bloemen- en plantenfestival Floriade in Almere op woensdag 6 juli. (Foto: Emma Kerkhofs)

Pin It