Bij de Alkmaarse Bootjes Verhuur aan de Geestersingel blijken verschillende buitenboordmotoren gestolen. De diefstal is waarschijnlijk gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag. Het gaat om 4 pk benzinemotoren van het merk Yamaha. Volgens de eigenaren hebben de daders schijnbaar de tijd kunnen nemen om de motoren los te halen en in te laden.

Eigenaar en exploitant Pepe Leegwater roept getuigen op om zich te melden. Wie iets verdachts heeft gezien ter hoogte van de Alkmaarse Bootjes Verhuur, mag bellen op 06 5265 7077. "Bij verdachte situaties graag direct contact opnemen met de politie", vraagt hij op de Instagram-pagina.

In april liet de eigenaar nog weten dat hij vloot van 35 vaartuigen versneld wilde voorzien van elektrische motoren. Steeds meer bootjes werden al uitgerust met een elektrische voortstuwing. Eerst was het plan om een benzinemotor te vervangen door een elektrische motor zodra deze stuk gaat. "Maar het bevalt zo goed, dat we dat gaan versnellen,” zo meldde Pepe Leegwater twee maanden geleden aan het NHD.  Aan het eind van het zomerseizoen hoopte hij met de helft van de vloot al elektrisch te varen. Een elektrische motor is drie keer zo duur, maar volgens hem vaart het veel fijner en draagt het bij aan de leefbaarheid in de binnenstad. "Als je eenmaal elektrisch hebt gevaren, wil je eigenlijk niet meer terug. Ik ben er groot fan van.”
Pin It
Bekeken: 3797x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/