Mannen van 31 en 30 jaar uit Almere zijn veroordeeld door de Haarlemse rechtbank. Het duo stuurden uit naam van een bank en creditcardmaatschappij in 2015 en 2016 phisingsmails om gegevens te bemachtigen. De twee hackten daarmee accounts en bestelden vervolgens online spullen bij onder meer iCentres en Apple-stores in Alkmaar, Almere, Amsterdam en Hilversum.

De mannen uit Almere liepen tegen de lamp toen ze een van de online bestellingen in Alkmaar wilden ophalen. Behalve mobiele telefoons en laptops zouden de oplichters ook dure kleding, schoenen en zonnebrillen via de rekeningen en creditcards van anderen hebben besteld met tienduizenden euro's schade tot gevolg.

De rechtbank legde de 31-jarige man een gevangenisstraf van bijna een half jaar en een taakstraf van 240 uur op. De een jaar jongere Almeerder heeft drie maanden cel en 120 uur taakstraf gekregen. Een 28-jarige man uit Almere werd vrijgesproken. De rechtbank vond het bewijs tegen deze derde verdachte te summier, hoewel er in zijn woning een laptop met duizenden e-mailadressen en phishingsoftware werd gevonden.
Pin It
Bekeken: 1972x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/