Vrijdag opende niemand minder dan schilder Rembrandt van Rijn in hoogst eigen persoon de Alkmaarse Kaasmarkt. De wereldberoemde Hollandse meester luidt om precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen.

Rembrandt deed dat op uitnodiging van Patrick van Mil, directeur van Stedelijk Museum Alkmaar en Gerrit Valk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stedelijk Museum Alkmaar ter verwelkoming van de vermaarde schilder in Alkmaar bij gelegenheid van de tentoonstelling van zijn schilderij De Vaandeldrager in de kaasstad.

Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk ‘De Vaandeldrager’ van Rembrandt is, voor het een blijvende plek krijgt in het Rijksmuseum in Amsterdam, op tournee langs de alle provincies. Stedelijk Museum Alkmaar is geselecteerd als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad.

Het meesterwerk is tot en met 31 juli in Stedelijk Museum Alkmaar te bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.
Pin It
Bekeken: 2008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/