Vrijdag kwamen honderden klanten van West Coast Motors, motorliefhebbers en andere bekenden naar het Alkmaarse bedrijventerrein Oudorp om de familie van Jan Leek uit Limmen te condoleren. Jan Leek was de oprichter van het bedrijf West Coast Motors, dat uitgroeide tot de officiële dealer van Harley Davidsons in Noord-Holland. Dat werd in 40 jaar tijd een ontmoetingspunt voor liefhebbers van het motormerk uit de wijde omtrek. Jan Leek overleed vorige week op 72-jarige leeftijd na een strijd van anderhalf jaar tegen kanker.

Jan Leek richtte West Coast Motors op in 1976. Het bedrijf begon in de Alkmaarse Achterstraat, maar toen die ruimte al snel te klein bleek, verhuisde hij met de motoren naar Zijdewind. In die tijd spoot en verhandelde hij allerlei motoren, zoals Kawasakis en Benelli's. In de jaren 80 wilde de importeur van Harley Davidson een dealernetwerk in Nederland opzetten. Daarbij was Jan Leek een van de eersten die zich hierbij aansloot. Daardoor mocht hij zich een van de eerste Harley-dealers van Nederland noemen, en de eerste in Noord-Holland.

Vanuit Zijdewind keerde het bedrijf terug naar Alkmaar en vestigde zich in een bedrijfspand aan de Marconistraat op bedrijventerrein Oudorp. In 2012 ging Jan Leek officieel met pensioen en werd de zaak overgedaan aan zijn zoon Bas. Die zette het bedrijf voort in een nieuw ruim bedrijfspand aan de Madame Curiestraat. Jan Leek was evengoed vaak te vinden in de zaak, waar hij relaxt een praatje maakte met klanten over motoren en alles wat daarmee te maken had.

Vrijdagmiddag bleek hoe geliefd hij was en hoezeer hij werd gewaardeerd. Tot ver buiten de Alkmaarse Harley-zaak stond een lange rij motorrijders en andere betrokkenen om hun medeleven te betuigen. Streekstad Centraal-fotograaf Marco Schilpp gaf ook acte de présence en maakte een fotoreportage die op de facebookpagina van Alkmaar Centraal is te vinden.

De uitvaart vindt in besloten kring plaats. Condoleren kan nog online. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 19757x
https://www.malkelapagading.com/situs-slot-mahjong/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://dorsekgacor.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/usaklub-slot.html https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/