Uit de nevelen van de coalitiegesprekken doemen langzaam de contouren van het nieuwe Alkmaarse college op. Het best bewaarde geheim totnogtoe is wie er namens GroenLinks zal plaatsnemen aan de collegetafel. Het minst verrassend zijn de namen van Robert te Beest die wethouder blijft voor het CDA en die van John Hagens van Leefbaar Alkmaar die afgelopen week bekend werd.

Het Alkmaarse college bestaat uit zeven partijen (Groenlinks, BAS, CDA, PvdA, Leefbaar Alkmaar, SP en ChristenUnie) en evenzovele wethouders. Ook partijen met slechts één zetel leveren dus een 'eigen' wethouder, maar niet alle wethouders gaan fulltime aan de slag. Voor de ChristenUnie zingen de namen rond van oud-Tweede-Kamerleden Ed Anker en Joël Voordewind. Voor de 'terug-van-weggeweest' SP zal waarschijnlijk Jakob Wedemeijer als wethouder gepresenteerd worden. Hij was van 2016 tot 2018 wethouder in Eindhoven. De PvdA heeft binnen de eigen gelederen een geschikte kandidaat gevonden: Gijsbrecht Iterson Scholten. Voor BAS lijkt de zoektocht de grootste uitdaging te zijn geweest, maar uiteindelijk bleek Ad Jongenelen bereid om na zijn wethouders positie in Langedijk in Alkmaar opnieuw als wethouder aan de slag te gaan.

Het lijkt nu aan GroenLinks om het nieuwe college toch nog een toefje diversiteit mee te geven nu de enige vrouw (D66 wethouder Elly Konijn) gedwongen moet stoppen omdat D66 niet langer deel uit maakt van het college. Het is nu vooral de verdeling van de portefeuilles (en dan met name financiën) waar de laatste puzzelstukjes geplaatst gaan worden.

Zondag 3 juli wordt het coalitieakkoord naar de raad gestuurd, die er vervolgens aanstaande donderdag 7 juli (de laatste raadsvergadering voor het zomerreces) iets van moet vinden. Daarmee wordt dan overigens niet volgens het Reglement van Orde gehandeld. Daarin staat dat raadsleden tien werkdagen of veertien kalenderdagen de tijd moeten krijgen om dergelijke stukken door te nemen voor zij zich er over uit moeten spreken. Maar die één zetel meerderheid geeft waarschijnlijk ook zekerheid.
Pin It
Bekeken: 3270x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/