Het Oosterdok Strijktrio komt in het kader van The Summer Academy and Festival naar de Remonstrantse kerk te Alkmaar. Violist Ernst Jan Vos, altvioliste Liselot Blomaard en celliste Renate Apperloo laten van zich horen op vrijdag 19 augustus om 20:30 uur. Ze brengen contrastrijke strijktrio’s van Mozart, Weinberg en Schubert. Schijnbare luchtigheid, schrijnende meeslependheid en romantische melancholie gaan hand in hand. Het concert duurt twee maal 40 minuten met pauze.

De begaafde musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Uit voorliefde en interesse voor het strijktrio repertoire besloten ze hun krachten te bundelen. Met een repertoire keuze uit verschillende stijlperiodes en gepassioneerde overdracht streeft het Oosterdok Strijktrio naar het geven van concerten met een interessant en gevarieerd programma.

De strijkers behoren tot de beste Nederlandse musici van de jongste generatie. Ze zijn naast een actieve carrière als kamermusicus werkzaam bij verschillende orkesten in het binnen- en buitenland, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, WDR Sinfonieorchester Köln, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerorkest.

Kaarten kosten 19 euro en zijn te bestellen op de website van het International Holland Music Sessions.
Pin It
Bekeken: 1061x