De Fontein in Alkmaar is de gezondste basisschool van Noord-Holland Noord. De school vierde woensdag het succes. Edward John Paulina, directeur GGD Hollands Noorden, overhandigde het vierde themacertificaat aan Annika Schipper, leerkracht van groep zes en kracht achter de Gezonde School op De Fontein.

Scholen die een themacertificaat behalen, kunnen het vignet Gezonde School aanvragen. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. De Fontein besteedt in de lessen en projecten veel aandacht aan gezondheidsthema's. Zo werkt de school met het anti-pestprogramma KiVa en wordt in alle groepen lesgegeven uit 'Kriebels in je buik' van Rutgers. Deze digitale lesmethode helpt bij de seksuele en relationele vorming.

De openbare basisschool heeft inmiddels vier Gezonde School-themacertificaten. Landelijk zijn er maar een aantal basisscholen die over vier of vijf certificaten beschikken. In de veiligheidsregio Noord-Holland Noord is De Fontein de enige.
Pin It
Bekeken: 2053x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/