Op zaterdag 30 juli spelen PSV en Ajax tegen elkaar in de Eredivisie. Ajax heeft onlangs een nieuw shirt aangekondigd en dit shirt zal zichtbaar zijn in de eredivisie- en bekerwedstrijden. Kondigen ze met dit nieuw shirt een nieuwe start aan en gaan ze kampioen worden? Of wordt PSV kampioen? In dit artikel geven we je wat meer info over de eredivisie, de nieuwe look van Ajax en PSV vs Ajax.

Eredivisie
De eredivisie is het landskampioenschap betaald voetbal in Nederland. Het is voor de Nederlanders de hoogste voetbalafdeling in de betaalde competitie voor mannen. IFFHS heeft vorig jaar de competitie uitgeroepen tot de zesde sterkste competitie van Europa en de zevende sterkste nationale competitie ter wereld.

De competitie telt maar liefst 17 clubs: Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, Vitesse, FC Utrecht, sc Heerenveen, SC Cambuur, RKC Waalwijk, N.E.C., FC Groningen, Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, Willem II en PEC Zwolle.

Naarmate de concurrentie heviger wordt, wordt het laatste nieuws snel opgepikt door degenen die het meest geïnteresseerd zijn in de uitkomst. Bijvoorbeeld gokaanbieders, die alle benodigde informatie verzamelen over de wedstrijd via Unibet Eredivisie odds.

De Eredivisie start in augustus en eindigt ongeveer negen maanden later in mei. In januari wordt een normaal gezien een winterstop gehouden omdat het te koud wordt. Wanneer er een Europees of Wereldkampioenschap gehouden wordt, verschilt de begin- en einddatum een week.

De winnaar is in Nederland de kampioen van het betaald voetbal en mag dan ook deelnemen aan de Champions League.  Hiervoor is de positie van Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranglijst wel heel belangrijk. De club prestaties in de afgelopen vijf seizoenen in Nederland zijn belangrijk om te kijken hoe veel clubs er mogen deelnemen aan de toernooien.

Ajax heeft een nieuwe look
In samenwerking met Adidas heeft Ajax enkele dagen geleden gekozen voor Ajax een nieuw thuisshirt voor het seizoen 2022/23. Het afgelopen seizoen speelden ze met het klassieke en oude clublogo op de borst.

Het nieuwe tenue heeft een moderner ontwerp met gouden elementen. Je kan het goud terugvinden in de kraag van het shirt en als omlijning van de hoofdsponsors. De naam Giganet zal je terugvinden op de achterkant van het shirt.

Ook Ajax en Ziggo hebben besloten om de samenwerking te intensiveren. Je zal het logo van Ziggo terugvinden onder het rugnummer en het zal zichtbaar zijn in de eredivisie. Ver hebben ze gekozen voor een V-hals, een witte krijtstreep en een label met de drie Amsterdamse kruizen.

Tijdens het eredivisieseizoen 2022/2023 speelt Ajax eerst uit tegen de eerste tegenstander Fortuna Sittard. De week daarna kunnen ze voor het eerst hun thuistenue aan het publiek tonen. Ze spelen tegen FC Groningen in de Johan Cruijff Arena.

Naast het nieuwe thuisshirt lanceert Ajax in samenwerking met Adidas ook een nieuwe collectie voor de trainingen. De collectie bestaat uit kleding voor de staf en de spelers. De staf zal gekleed worden in het blauw en de spelers in het rood. Goud kan je ook terugvinden in bepaalde accenten.

PSV en Ajax zijn beiden heel bekende clubs in Nederland. Tot nu toe speelde Ajax al 143 duels tegen PSV. Gemiddeld gezien zijn beiden clubs sterk aan elkaar gewaagd. Ajax heeft in de geschiedenis 60 keer gewonnen en 56 keer verloren. Maar liefst 27 duels eindigden in een gelijk spel. Ajax heeft 240 keer gescoord gedurende deze wedstrijden, wat neerkomt op ongeveer 1.69 goals per keer.

Op 30 juli 2022 om 20:00 uur kan je PSV en Ajax live bekijken vanuit het Johan Cruijff Schaal in Nederland. Kan PSV kampioen worden na de lancering van de nieuwe look van Ajax of zorgt deze nieuwe look voor een boost tijdens het voetbal? Wij zijn alvast benieuwd.
Pin It
Bekeken: 2156x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/