Ondanks alle preventiemaatregelen kwam vorig weekend een Duitse badgast om het leven, nadat hij voor de kust van Egmond aan Zee in een mui belandde. Zijn dochter raakte bij het incident zwaar gewond, zijn twee zoontjes kwamen ongedeerd aan land. "Zwemmen in de zee is nooit zonder gevaar, het is geen zwembad", waarschuwt lifeguard Ron Zentveld.

De reddingsbrigade benadrukt dat niemand 100 procent garantie kan geven dat het nooit mis gaat in zee. De natuur blijft grillig en kan onverwacht toeslaan. "We doen er alles aan om te voorkomen dat het misgaat", zegt Zentveld van Reddingsbrigade Egmond aan Zee. "We verspreiden folders in vele talen, plaatsen waarschuwingsborden en houden het zo goed mogelijk in de gaten."

De muien bij Egmond zijn niet gevaarlijker dan elders. "Maar als er veel publiek is, zorgt dit ervoor dat de kans dat iemand door een mui gepakt wordt groter is", legt Zentveld uit.

Overal langs de kust zijn muien; sterke zeestromingen die tussen twee zandplaten zwemmers richting open zee kunnen trekken. Er tegenin zwemmen heeft geen zin. De zee wint het toch. Uitputting en onderkoeling dreigen en dan worden de problemen alleen maar groter.

De beste aanpak is rustig blijven, het hoofd boven water houden, aandacht proberen te vangen van anderen en je mee te laten voeren tot de stroming afneemt. Dan kan je parallel aan de kust weg zwemmen en weer terug naar het strand komen.
Pin It
Bekeken: 4410x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/