Vrijdagmiddag is het kunstwerk 'Common Ground' van Nynke Koster in de Grote Kerk van Alkmaar onthuld. Aanwezigen werden welkom geheten met muziek en een Marokkaanse theeceremonie óp het 15 bij 5 meter grote kunstwerk. Dat klinkt oncomfortabel, maar het is gemaakt van hout, met daarop gerecycled schuim uit matrassen en een rubberen toplaag. Common Ground is tot en met 4 september te bewonderen.

Common Ground, oftewel 'gemeenschappelijke basis', maakt de Grote Kerk echt tot Huiskamer van Alkmaar. Je kan er gezellig met zijn vijftigen op zitten (schoenen uit!). De vorm weerspiegelt het gewelf hoog in de kerk en er zijn diverse Alkmaarse elementen in verwerkt. Maar Nynke voegde ook andere culturen toe die in de stad zijn te vinden. "Ik ben in een Turkse moskee geweest, daar heb ik een heel mooi afgietsel gemaakt. De Marokkaanse cultuur kan je terugvinden door het theeservies, door de theeceremonie. De Jasmijnbloem uit Syrië heb ik teruggebracht, of de geur eigenlijk van Jasmijn". Ook de Oekraïense drietand is te vinden.

Nynke heeft een fascinatie voor zachte kunstwerken en maakte werken met rubberen afgietsels voor in Scheveningen, Delft en zelfs Tokio. De creatie voor de Grote Kerk is haar grootste tot nu toe en is in het kader van de jaarlijkse zomerexpositie 'Nieuw Licht'. Directeur Peter Blaauboer legt uit: "Sinds vorig jaar in de Grote Kerk openen we ieder jaar aan het begin van de zomervakantie een tentoonstelling hedendaagse beeldende kunst, We vragen dan een kunstenaar om een werk te maken, geïnspireerd op de Grote Kerk."

De eerste bezoekers zijn lovend over Nynke's Common Grounds. "Heel mooi. Echt super mooi. Voelt heerlijk, ik vind hoe het opgebouwd is prachtig en wat er allemaal in te zien is. Mooi, gewoon alles in één", zegt een vrouw. En ander: "Het zat héérlijk. Lekker zacht. Ja fantastisch, ik voelde me er echt thuis."
Pin It
Bekeken: 2062x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/