De Lindegrachtconcerten zijn weer terug na een lange corona-pauze. Deze keer worden de optredens echter niet gehouden bovenop de Lindegracht, maar vanwege de verbouwing van het Gulden Vlies op het Canadaplein. Nieuw is ook de samenwerking met het Stedelijk Museum Alkmaar, Restaurant Klunder en Theater De Vest.

Verder is alles toch zoveel mogelijk als vanouds. Op de dinsdagavonden 12 juli, 26 juli en 9 augustus worden diverse concerten gegeven. Toegang is gratis en het publiek kan stoeltjes meenemen of op het perk plaatsnemen. Bij slecht weer verhuist het concert in de Grote Kerk. Als dit gebeurt, wordt het een dag tevoren op deze website bekend gemaakt.

Het eerste Lindegrachtconcert bestaat uit een optreden van violiste Merel Vercammen en pianist Tobias Borsboom, en na de pauze volgen percussionist Dominique Vleeshouwers en zijn collega’s Xi Zhang, Laurent Warnier en Galdric Subirana. Het tweede concert bestaat uit een voordracht van mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental en na de pauze voegt het Intercontinental Ensemble zich bij haar. Het derde concert is een regionaal getinte 'bonte avond', die wordt verzorgd door de Instant Composers Pool samen met vier genomineerden en prijswinnaars van de Cultuurprijs: zangeres Helen Botman, theorbe speler Mike Fentross, saxofonist Victor Posch en singer-songwriter Yori Swart.

Meer informatie is te vinden op lindegrachtconcert.nl.
Pin It
Bekeken: 1836x