Maandagavond werd bij de Alkmaarse atletiekvereniging Hylas de compleet vernieuwde sport boules accommodatie feestelijk geopend. De officiële handeling werd gedaan door Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport en Hylas-voorzitter Jos Metselaar trok daarna een lekker flesje bubbels open. Hij hoopt dat de baan nieuwe leden aantrekt en er mooie internationale wedstrijden op gespeeld gaan worden.

De sport boules baan van Hylas was hard aan renovatie toe, maar voor de op dit moment ongeveer tien spelers wilde het clubbestuur er geen geld in steken.  "Toen hebben wij gezegd 'dan doen we dat zelf'", vertelt speler Ton van de Kaaij aan Alkmaar Centraal. "We hebben de leemlaag van een centimeter of twintig weggehaald, met kruiwagens in grote containers gegooid. We waren steenstuk". Daarna is een strakke betonnen vloer gelegd en een nieuwe bovenlaag gelegd.

Je zou zeggen dat sport boules veel op het veelal bekende jeux de boules lijkt, maar daar is voorzitter Jos het niet mee eens. "Jeux de boules heeft één speelvorm en sport boules heeft er zes. Hier zitten ook hardloopelementen bij. Hier gaat het echt om de speelvaardigheid en niet het geluk of de pech". En volgens een aantal aanwezigen is het spel heel vermoeiend als je het goed wilt spelen.

De spelers zijn erg tevreden over het resultaat van hun inspanningen. "Dit is een prima wedstrijdbaan en nu kunnen we nog betere internationale toernooien organiseren", zegt Jos. "Zo'n acht jaar geleden hadden we hier al een zes landen toernooi en volgend jaar is dit toernooi weer in Nederland. En met deze baan kunnen er prima prestaties worden neergezet."

Vincent Thijssen van Alkmaar Sport keek nadat hij de baan had heropend met interesse naar het spelletje. Hij vindt het een leuke sport, maar dan liefst met een wijntje erbij voor wat extra gezelligheid. "Kaasje wijntje op het pleintje", vult Jos aan. "Kaasje wijntje op het pleintje, ja precies."
Pin It
Bekeken: 2665x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/