Volgend schooljaar is Miya Scheltinga de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar. Miya is 10 jaar en zit dan in groep 8 van OBS Jules Verne. De nieuwe wethouder voor Onderwijs, Ad Jongenelen, kwam haar het nieuws donderdag persoonlijk vertellen op het schoolplein van haar school aan de Drechterwaard in Alkmaar.

“Ik ben ontzettend trots op Miya. Kinderen die hun mening laten horen zijn heel waardevol. Ook in de lokale politiek. Het komende schooljaar is Miya de stem van alle Alkmaarse kinderen. Ik wens Miya maar ook het college van burgemeester en wethouders een leerzaam jaar vol mooie ideeën’’, aldus de nieuwe onderwijswethouder.

Burgemeester Anja Schouten installeert de nieuwe kinderburgemeester officieel op 29 september tijdens de raadsvergadering. Dan draagt de huidige kinderburgemeester, Livia Balder, haar ambtsketen officieel over. Livia was Alkmaars eerste kinderburgemeester.

In juni startte de zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester. Kinderen mochten een vlog insturen, die door een jury werd beoordeeld. Dat leverde veel inzendingen op . De jury had het naar eigen zeggen 'best lastig'. Miya won uiteindelijk met haar motto: ‘Kleine dingen kunnen tot grote veranderingen zorgen en daardoor voor een mooie toekomst’. De jury zag energie, durf en enthousiasme in haar inzending.
Pin It
Bekeken: 1604x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/