Is je huidige bedrijfspand te klein geworden? Of wil je de volgende stap met je onderneming zetten, waarvoor je een ander bedrijfspand nodig hebt? In dergelijke situaties kun je twee kanten op. Je kunt een ander bedrijfspand huren, maar je kunt ook een nieuw bedrijfspand kopen. Bij het kopen van een bedrijfspand komen enkele belangrijke zaken om de hoek kijken.

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is het budget. Hoe kom je aan geld om een bedrijfspand van bijvoorbeeld een paar ton aan te schaffen? Grote kans dat je dit geld niet als liquide middelen in je onderneming hebt zitten. Mocht dat wél het geval zijn, dan kun je je afvragen of het verstandig is om daar tonnen van uit te geven.

Zakelijk krediet
Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om alsnog een bedrijfspand te kopen. Zo is het mogelijk om voor een zakelijk krediet te kiezen. Met een zakelijk krediet kun je op elk gewenst moment geld opnemen voor je bedrijf. Hierbij is wel sprake van een grensbedrag; dit bedrag spreek je in samenwerking met de bank af.

Met alleen een zakelijk krediet ga je het waarschijnlijk niet redden. Voor een bedrijfspand moet je immers al snel tonnen betalen. De meeste zakelijke kredieten lopen echter tot een paar tienduizenden euro’s. Maar, het zakelijk krediet kan wel uitkomst bieden als je bijvoorbeeld het bedrijfspand in moet richten.

Tip: vergelijk goed bij verschillende aanbieders de mogelijkheden van zakelijk krediet. Bij sommige aanbieders kun je een zakelijk krediet tot wel 500.000 euro lenen.

Financiering
Als je als particulier een huis wilt kopen, sluit je hier een hypotheek voor af. Als je als ondernemer een bedrijfspand wilt kopen, kun je hier een financiering voor afsluiten. Een bedrijfspand financieren is om meerdere redenen interessant:

- Interessante rente. De rente die je over de financiering moet betalen, weegt niet op tegen het gemak. Bovendien is het op deze manier mogelijk om meer liquide middelen in je bedrijf te houden. Met deze liquide middelen kun je investeren, waardoor je meer en meer omzet gaat draaien.

- Je hoeft zelf geen grote bedragen te betalen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld 10% van het bedrijfspand zelf te financieren, maar dit is niet per se verplicht. Doordat je het bedrijfspand kunt financieren, hoef je in ieder geval zelf geen grote bedragen te betalen. Dit is ook goed voor de cashflow van je onderneming.

- Meerdere financieringsmogelijkheden. Je kunt ook nog eens uit meerdere financieringsmogelijkheden kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrijfshypotheek te nemen of om met crowdfunding aan de slag te gaan. Doordat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen, is elke ondernemer in staat om op de gewenste manier een bedrijfspand te financieren.
Pin It