Als beginnende ondernemer associeer je het lenen van geld voor je onderneming waarschijnlijk met een slecht draaiend bedrijf, maar dit hoeft absoluut niet zo te zijn! Echter kan het zakelijk lenen wel iets zijn voor als je al verder bent met je bedrijf. Het zakelijk lenen kan jouw bedrijf namelijk naar een hoger niveau tillen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die je moet weten voordat je zakelijk geld gaat lenen. In dit artikel zullen we je een aantal dingen uitleggen die handig zijn om te weten voordat je zakelijk gaat lenen.

Tijdelijk of lange termijn?
Voordat je begint met zakelijk geld lenen is het belangrijk te weten dat je een zakelijke rekening alleen kunt gebruiken voor lange termijn projecten, zoals bijvoorbeeld een uitbreiding van je bedrijf in de vorm van een nieuwe locatie.

Geld voor zakelijke doeleinden op de korte termijn, zoals het opvullen van tekorten aan liquide middelen, kun je het beste lenen door middel van zakelijk krediet. Dit is een bedrag dat voor je klaarstaat bij de bank en hier kun je tot een bepaald limiet geld uit opnemen. Dit limiet zal te laag zijn voor grote investeringen zoals een uitbreiding, dus daarom kun je hier beter een zakelijke lening voor afsluiten.

Hoe werkt het?
Wanneer je de lening bent aangegaan krijg je het volledige bedrag direct op je rekening gestort en kun je hier dus meteen je investeringen mee doen. De meeste zakelijke rekeningen hebben een looptijd van ongeveer vijf jaar. Maandelijks betaal je een bepaald bedrag terug aan de verstrekker van de lening. Dit noem je aflossen. Het aflosbedrag is gebaseerd op de looptijd van de lening, dus de meeste leningen zijn binnen een periode van vijf jaar weer af te lossen.

Iets waar je van tevoren rekening mee moet houden, is dat je ook rente over een zakelijke lening moet betalen. Dit bedrag komt dus nog bovenop het bedrag dat je maandelijks moet aflossen. Het rentepercentage kan door omstandigheden verschillen, maar wanneer dit percentage eenmaal is vastgesteld zal dit gedurende de looptijd van de lening hetzelfde blijven.

De hoogte van het bedrag dat je kunt lenen is echter niet eindeloos. Dit bedrag is namelijk afhankelijk van hoe goed jouw bedrijf loopt. De geldverstrekker zal daarom voor het aangaan van de leenovereenkomst eerst bepaalde informatie over jouw bedrijf aanvragen. Zo kan de geldverstrekker kijken naar de jaarrekening van je bedrijf en naar de af- en bijschrijvingen. Hieruit kan opgemaakt worden of je jouw financiën op orde hebt en of je de lening dus gemakkelijk en binnen de looptijd kunt aflossen. Wanneer blijkt dat je de financiën van jouw bedrijf goed op orde hebt, zal je dan ook makkelijker een hoog bedrag kunnen lenen dan wanneer je de financiën niet op orde hebt.
Pin It
Bekeken: 1649x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/