Gemeente Alkmaar heeft woensdag een vierde opvanglocatie aan de James Wattstraat geopend voor maximaal 62 Oekraïense vluchtelingen. De nieuwe wethouder migratie- en asielbeleid Joël Voordewind bracht een bezoek aan de nieuwe locatie. Hij bezocht ook de andere drie opvanglocaties en feliciteerde daarbij een Oekraïense vrouw die net moeder is geworden.

De nieuwste locatie zit meteen alweer bijna vol, omdat een aantal Oekraïners tijdelijk werd opgevangen op een vakantiepark en er bovendien nog een wachtlijst was. In heel de Veiligheidsregio bieden gemeenten en welwillende bewoners totaal 3.721 opvangplekken, waarvan er 3.487 bezet zijn. Tijdens zijn werkbezoek uitte Voordewind zijn respect voor alle medewerkers die de opvanglocaties in Alkmaar hebben opgezet en draaiend houden.

Ook gaf hij een rood rompertje aan een Oekraïense vrouw die net bevallen van een baby, met daarop het stadswapen en de woorden 'Welkom in Alkmaar'. Er zijn sinds de gemeente met de opvang startte twee Oekraïense baby's geboren in Alkmaar. (foto: Twitter @JoelVoordewind)
Pin It