Ruim een week terug startte Go Sharing in Alkmaar een pilot met elektrische deelscooters en fietsen. Op sociale media staan al aardig wat berichten over knalgroene Go-scooters op plekken waar ze niet horen, onder andere in een sloot. Een enkeling meldt een gesloopte of gestripte scooter. VVD, OPA, SPA en D66 hebben het Alkmaarse college van B&W gevraagd waarom de gemeenteraad niet bij de besluitvorming betrokken was en hoe het zit met beoordeling van de twee jaar lopende proef.

Go Sharing kreeg in december van het vorige college toestemming om 125 e-scooters en 75 e-bikes in Alkmaar te exploiteren, met de optie voor meer. VVD, OPA, SPA en D66 zijn positief over deelvervoer, maar is de wantoestanden niet ontgaan. Alkmaar Centraal meldde er maandag al een aantal die op het Instagram account strooiscooters072 waren getoond. Donderdag tweette een agent over enkele gebruikers zonder rijbewijs en/of onder invloed en over racen door Park Rekerhout. Overtreders krijgen niet alleen een bekeuring, hun Go Sharing account wordt daarnaast geblokkeerd.

VVD, OPA, SPA en D66 vragen uitleg over waarom de raad niet betrokken was bij de besluitvorming en pas na de laatste raadsvergadering voor het reces is geïnformeerd over de pilot. Daarnaast vragen de vier waarom er in de vorige raadsperiode niet al een update kwam van de Visie Mobiliteit & Bereikbaarheid 2017, onder andere voor deelvervoer. Temeer omdat ze het besluit voor de pilot niet zomaar kunnen koppelen uit passages in het visiedocument.

De vier fracties willen graag periodieke updates over de pilot met deelscooters, met bijgevoegd de doelstellingen om het succes of falen ervan te kunnen beoordelen. (foto: Instagram / milieuagent_alkmaar )
Pin It
Bekeken: 2709x