Vrijdag 29 juli organiseren Musicians Without Borders en Alarm Europa een muzikale manifestatie op de Gewelfde Stenenbrug in Alkmaar. Artiesten en sociale activisten treden vragen daarmee aandacht voor vluchtelingen die in Nederland vaak niet welkom zijn. Publiekstrekker is saxofonist Bertus Borgers, bekend van Sweet d’Buster, de band van Herman Brood en de Golden Earring. Hij wordt begeleid door de singer-songwriter Peter van Vleuten.

Laura Hassler, directeur van Musicians Without Borders, ontving in april de allereerste Truus Wijsmuller-Meijerprijs. Sindsdien staat ze elke vrijdagmiddag bij het beeld van ‘Tante Truus’ om aandacht voor vluchtelingen waar dan ook te vragen, omdat ze dikwijls op één hoop gegooid worden met zogenoemde 'gelukszoekers'. Op de 29e wordt het dus een heuse manifestatie. Alarm Europa is een initiatief van Nederlandse musici: iedere eerste maandag van de maand spelen zij ergens op straat namens mensen in wanhopige situaties die vaak aan de Europese grenzen worden geweigerd. De manifestatie wordt van harte ondersteund door de Stichting Truus Wijsmuller-Meijer.

De manifestatie begint om 12:00 uur. Er worden opnamen gemaakt, die daarna te zien zullen zijn op de websites van Alarm Europa, Musicians without Borders en de Stichting Truus Wijsmuller-Meijer. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1154x