De verdachte van het steekincident op dinsdag 19 oktober 2021 op de Laat in Alkmaar is gevonden. De 30–jarige Juleriël M. uit Alkmaar zat zoals werd vermoed ondergedoken in de Arnhem. Daar is hij vrijdagochtend in een woning aangehouden.

Die bewuste dag werd een 30-jarige man op de Laat aangevallen met een kapmes. Op camerabeelden is te zien dat de hij in zijn auto over de Laat rijdt, met achter hem de dader op een scooter. De man parkeert nabij coffeeshop Anytime, stapt uit en gaat naar binnen. De dader rijdt een stuk door, keert en parkeert zijn scooter op de stoep. Op dat moment komt zijn doelwit alweer naar buiten. Hij pakt snel een kapmes uit zijn tas en valt hem van achteren aan. Het slachtoffer loopt snij en steekwonden op, maar weet toch te ontkomen. De dader vlucht daarna weg.

Tijdens het onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend en dat hij vermoedelijk ondergedoken zat in de omgeving van Arnhem. Omdat hij maar niet werd gevonden, kreeg de politie in mei toestemming om videobeelden van het steekincident vrij te geven. Omroep Gelderland toonde ze ook. Begin juni mocht ook de naam van de verdachte worden geopenbaard.
Pin It