Nederland wordt komende week op het wereldkampioenschap onder 19 in het Italiaanse Varese vertegenwoordigd door drie jeugdleden van de Alkmaarse roeivereniging ARZV. Een week later mogen nog eens drie Alkmaarders naar de Coupe de la Jeunesse in het Spaanse Castrelo de Miño. Deze wedstrijd is een internationaal roeitoernooi voor junioren uit zestien landen.

Demi Straathof, Auke Kloosterman en Joost van der Sluis mogen naar het wereldkampioenschap in Italië. Sunny de Haas, Pien Eijskoot en haar broer Tos reizen af naar Spanje. De junioren van ARZV hebben zich intensief voorbereid op deze belangrijke wedstrijden. Ze trainen ca. negen keer in de week, waarvan de laatste weken voornamelijk op de Bosbaan in Amstelveen, om zich te kwalificeren voor deze wedstrijd. Ook zijn ze veel in het krachthonk te vinden.

"Niet te doen, zo spannend", aldus Demi Straathof (18) na de Koninklijke Holland Beker in juni. Deze wedstrijd was het laatste selectiemoment voor kwalificatie voor het WK. Na zenuwslopende voorwedstrijden, halve finales en finales wisten Auke, Demi en Joost zich te kwalificeren voor de equipe die naar het WKu19 mag. Het drietal heeft vorig jaar al deelgenomen aan de Coupe de la Jeunesse waar ze hun eerste internationale ervaring opgedaan hebben.

De Dutch International Youth Regatta was het laatste moment voor Sunny, Pien en Tos om te laten zien wat zij in hun mars hadden. De twee meiden startten in de dubbeltwee en stelden met krachtig roeien hun plek veilig. Tos Eijskoot (17) moest nog flink aan de bak met zijn partner Reijer ter Laak (De Hoop, Amsterdam) in de tweezonder, maar met zes seconden verschil konden zij ook hun tickets naar Spanje gaan boeken.

Op de foto van links naar rechts Joost van der Sluis, Auke Kloosterman, Tos Eijskoot, coach Anneloes Russell-Van der Zee, Pien Eijskoot, Sunny de Haas en  Demi Straathof.
Pin It
Bekeken: 3297x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/