Tijdens een snelheidscontrole op de N242 bij Alkmaar maakte een jonge bestuurder het behoorlijk bont. Met zijn slechts zes maanden oude rijbewijs reed hij 130 km/u over de ringweg. Hij kreeg dan ook een proces-verbaal voor gecorrigeerd 46 km/u te hard rijden. De jongeman reageerde volgens de politie heel erg laconiek met 'Ach, het zijn maar mijn eerste punten', al zal hij misschien anders reageren wanneer hij het boetebedrag van de verkeersofficier door krijgt.

De snelheidsovertreding werd overigens op een afstand van ruim 670 meter geregistreerd. Dat is sinds kort mogelijk dankzij de nieuwe 'Ultralyte Long Range' lasergun van politie Alkmaar. De oude kon gebruikt worden op afstanden tot 400 meter, de nieuwe is accuraat tot op 900 meter. De extra afstand biedt net wat extra tijd om de overtreder staande te houden.

Het apparaat heeft nog een aantal andere verbeteringen. Er zit een schoudersteun op, het vizier is iets groter en de meting is binnen 0,3 seconden, een tiende sneller dan de oude versie. (foto: Instagram milieuagent_alkmaar)
Pin It