OPA doet nogmaals een oproep aan het Alkmaarse college van B&W om de skybox in het AZ-stadion te verruilen voor een arrangement met zitplaatsen tussen publiek en toegang tot de Keest Kist Lounge. De fractie heeft onlangs, op uitnodiging van het college, een AZ-wedstrijd vanuit de skybox meegemaakt en vond het eigenlijk maar een 'black box'. OPA wil dat college in het nieuwe voetbalseizoen weer goed zichtbaar en aanspreekbaar is voor inwoners en ondernemers.

In oktober vroeg OPA het vorige college al om niet meer naar de AZ-skybox te gaan en om weer op de tribune en in de Kees Kist Lounge te komen. Het college antwoordde dat het skybox contract in 2022 zou aflopen en dat er evaluatie zou volgen. Voorafgaand aan het nieuwe voetbalseizoen stelt fractievoorzitter Victor Kloos het nieuwe college diezelfde vraag nogmaals.

OPA hoopt verder dat het nieuwe college beter communiceert. Victor Kloos: "Het vorige college heeft zonder de raad actief te informeren een duurdere skybox genomen in 2019/2020, met als gevolg dat het college minder toegankelijk is voor 'gewone' burgers en ondernemers. Daarbij heeft het college ook besloten de raad niet meer in te informeren over wie zij uitnodigen. U heeft destijds geantwoord dat u hierover open en transparant bent en dat wij eind van het seizoen een overzicht zouden krijgen", vervolgt Kloos. Dat overzicht is nog niet overhandigd.
Pin It
Bekeken: 2186x