De zomerkermis van Alkmaar is dit jaar van 19 tot en met 28 augustus en zal weer als vanouds volledig in de binnenstad worden opgesteld. Bewoners en ondernemers zijn hier via een brief over geïnformeerd. Wel anders wordt de afsluitende show. Om vervuiling zoveel mogelijk te beperken wordt geen vuurwerkshow meer geboden, maar een alternatief (licht-) spektakel.

In 2020 werd vanwege corona uitgeweken naar het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Verre van ideaal, maar het alternatief was helemaal geen kermis. Vorig jaar stond een deel op Overstad en waren hekken geplaatst zodat de 1,5 meter regel makkelijker kon worden aangehouden. Dit jaar geen van dat alles meer. De kermis met rond 70 attracties is weer terug op de oude vertrouwde plekken.

Van maandag tot en met donderdag draait de kermis van 13:00 tot 00:30 uur. Op vrijdag en zaterdag duurt de kermis van 11:00 tot 01:00 uur en op zondag van 13:00 tot 00:00 uur.

Het was de afgelopen twee jaar behelpen. Voordeel voor de binnenstedelingen was wel dat ze meer rust hadden. De gemeente vraagt hen om enige tolerantie. Om overlast te beperken is een geluidsgrens gesteld op 81 decibel, al worden voor aankondigingen en jingles pieken tot 86 dB toegestaan. Versterkt geluid moet telkens een half uur voor het einde van de kermis uit, behalve op de laatste zondag. Voor controle worden geluidsmeters geplaatst.

De opbouw begint dinsdagavond 18 augustus om 18:00 uur en de afbouw moet dinsdag 30 augustus voor 05:00 uur zijn voltooid.
Pin It