Een 47-jarige man uit Helmond is woensdagochtend op Station Alkmaar aangehouden, nadat hij in de sportschool aan de Oosterwezenstraat een kluisje had opengebroken en er een portemonnee uit had gestolen. Bij zijn aanhouding had hij de pinpas van de eigenaar nog bij zich. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.

Een lid van de sportschool belde 112 toen hij erachter kwam dat het kluisje dat hij gebruikte was gekraakt en zijn portemonnee was gestolen. Hij vertelde daarbij dat hij een vreemde man in de sportschool had zien rondlopen en gaf het signalement door. De politie ging op zoek in de omgeving. De zoektocht werd makkelijker toen de gedupeerde via zijn telefoon zag dat er bij twee winkels rond het station werd gepind. De politie stelde NS Veiligheid op de hoogte en met elkaar troffen ze op een perron een man die voldeed aan het signalement.

De 47-jarige man uit Helmond kon zich niet legitimeren en bij kledingonderzoek trof de politie de bankpas van de gedupeerde. Daarop is de man aangehouden. Op aanwijzing van de verdachte vond de politie de portemonnee terug in een put.
Pin It