Het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt in Stedelijk Museum Alkmaar heeft vorige maand bijna 15.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan het dubbele van het aantal dat het museum normaal in juli verwelkomt. Iedere ochtend stond er een wachtrij voor het museum. Tijdens de gratis openstellingen op maandag kwamen opvallend veel mensen uit Alkmaar en de wijde omgeving die nooit eerder in het museum waren geweest.

Directeur Patrick van Mil is blij met het succes: “Het was geweldig om te merken dat de provinciale campagne zo goed heeft uitgepakt. Naast de landelijke Museumkaarthouders die we altijd al trekken, kwamen er nu ook veel verblijfstoeristen uit de kuststreek en bezoekers uit Kennemerland, de Zaanstreek en West-Friesland naar Alkmaar. De terrassen zaten vol.”

Volgend jaar hoopt Van Mil het succes te herhalen. Dan organiseert Stedelijk Museum Alkmaar een expositie met schilderijen van Van Gogh en Cézanne, die hun invloed op de Bergense School benadrukt. “Dat wordt een prachtige expositie met topwerken uit binnen- en buitenlandse collecties. Laat de bezoekers dan maar weer komen. We hebben nu bewezen dat we dit kunnen”.

Rembrandt's Vaandeldrager is inmiddels verplaatst naar het Drents Museum in Assen. De Vaandeldrager van de Alkmaarse meester Caesar van Everdingen, speciaal voor de gelegenheid door de eigenaar beschikbaar gesteld om voor het eerst publiek te tonen, blijft echter nog enkele maanden in het museum.
Pin It
Bekeken: 1697x
https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/