Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Koppel die twee wensen aan elkaar en iedereen is blij. Dat is precies wat Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) alweer tien jaar doet. OOPOEH wil graag in Alkmaar uitbreiden en is op zoek naar 55-plussers die willen oppassen én baasjes die oppas zoeken.

“Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen dier beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt", aldus directeur Ellen Groneman.

55-plussers die interesse hebben in oppassen kunnen zich vrijblijvend aanmelden om met een medewerker op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. "Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en meer sociale contacten in de buurt", aldus de stichting. "Nu we weer meer naar buiten gaan, is een (oppas)hond bovendien een ideale stok achter de deur om er op uit te gaan en samen met een viervoeter van het mooie weer te genieten."

Meer info op oopoeh.nl of via 020-7853745.
Pin It
Bekeken: 1674x