Volgend jaar vindt de NN Egmond Halve Marathon plaats op zondag 8 januari. Hardlopers kunnen zich ook inschrijven voor een Kwart Marathon of de Egmond Mini Marathons. In 2023 is het voor het eerst ook voor hardlopers met een beperking of een chronische aandoening mogelijk om deel te nemen. Daarvoor is de Egmond Heroes Run toegevoegd aan het programma.

Inschrijven voor de NN Egmond Halve Marathon en de Egmond Heroes Run is mogelijk vanaf maandag 15 augustus. Het uitdagende parcours van de Halve Marathon van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. De Egmond Heroes Run is 1,8 of 3 km en loopt door het dorp Egmond.

Sportorganisatie Le Champion en Nationale-Nederlanden hebben hun samenwerkingsovereenkomst voor de Egmond Halve Marathon verlengd tot en met 2025. Daarmee blijft de hoofdsponsor ook de komende drie jaar verbonden aan het hardloopevenement. De winterklassieker trekt jaarlijks ruim 18.000 hardlopers op de tweede zondag in januari naar de Noord-Hollandse badplaats. Het evenement staat bekend om de strijd tegen de elementen, lopen in Egmond is altijd weer anders. Meer informatie is te vinden op de website.
Pin It
Bekeken: 2183x