Verbind, ontmoet en vertel. Dat is het motto in de 'Thuisblijversbus' die al een maand door Alkmaar rijdt. De bus is onderdeel van een kunstproject en nodigt Alkmaarders uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Sinds 2 juli rijdt de bus door de gemeente Alkmaar en wordt de reizende huiskamer op tientallen verschillende locaties opgebouwd. Iedereen is welkom voor een praatje. "De eenzaamheid is groot in Nederland en daarom staan we hier", laat organisator Rick Akkerman Alkmaar Centraal weten. Hij wil zorgen voor een gevoel van saamhorigheid tussen inwoners en hoopt dat Alkmaarders elkaar beter leren kennen. "Met Thuisblijvers willen we verhalen verzamelen uit de wijk en mensen met elkaar verbinden."

Mensen kunnen tijdens hun bezoek aan de 'Thuisblijvers bus' niet alleen met elkaar in gesprek gaan, maar ook een portretfoto laten maken of hun verhaal delen met Lisa Templon. De theatermaakster schrijft de verhalen op: "Ik spreek hier de hele dag met veel leuke mensen. Als ik thuis de verhalen aan het schrijven ben is dat soms lastig, omdat je zoveel hebt gehoord. Je kunt natuurlijk niet alles vertellen in een tekst."

Een belangrijk moment voor het kunstproject is de uiteindelijke expositie van alle foto's en verhalen in de Grote Kerk in Alkmaar. Akkerman kijkt daar nu al naar uit. "Eerst hebben we acht kleinere exposities en volgend jaar april komt het project samen. Alkmaarse gezichten, verhalen en ontmoetingen komen dan onder een dak."
Pin It
Bekeken: 2059x
https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/