"Het is eigenlijk heel logisch om dit te doen", laat Arjan Oud van Radio Schermer weten. "We hebben beiden iets wel en iets niet. Samen hebben we dus wat we allebei graag willen". Oud is initiatiefnemer en eigenaar van Radio Schermer dat vanuit hobby al jaren actief is op internet. Maar hij heeft ook een wens: "Het leukste is natuurlijk om echt op FM te kunnen uitzenden, maar dit is meestal niet mogelijk. Niet legaal tenminste".

Toch was Radio Schermer het afgelopen weekend luid en duidelijk op alle radio's in de regio te ontvangen met een live-verslag van de '100 van Leeghwater'. Het was het resultaat van een samenwerking met streekomroep Streekstad Centraal dat de mogelijkheid om legaal uit te zenden wél heeft. Richard van der Veen van Streekstad: "Wij hebben daar inderdaad een vergunning voor, maar wij zoeken al jaren naar een geschikte plek om een zender te kunnen opstellen. Arjan heeft zo'n plek. Toen wij in gesprek raakten vielen alle puzzelstukjes op hun plek en waren we er snel uit."

Het resultaat van de samenwerking is dat Streekstad Centraal eindelijk de voor de Schermer en Graft-De Rijp bedoelde zender in gebruik kan nemen en Radio Schermer van die zender gebruik van kan maken als daar aanleiding voor is zoals bij de '100 van Leegwater'. De FM zender is inmiddels al te horen via 107.6MHz met uitzendingen van Radio Schermer en wordt vanaf komende maandag in gebruik genomen door Streekstad Centraal.
Pin It