De Seniorenpartij Alkmaar heeft bij het college van B&W beklag gedaan over uitblijven van antwoorden op schriftelijke vragen. Inmiddels moet het college vier keer antwoorden schuldig blijven binnen de gestelde termijn van drie weken. Fractievoorzitter Arie Epskamp vindt de vakantieperiode geen excuus voor het achterop raken van een achtkoppig college. "Ik reageer ook van mijn vakantieadres", zei hij toen Alkmaar Centraal belde voor toelichting.

Wat opvalt is dat er sinds begin juli relatief veel raadsvragen zijn ingediend, vooral door de oppositiepartijen. SPA zelf vroeg het college de afgelopen vier weken vijf keer om reactie, tegenover één keer gedurende de rest van het jaar. Volgens Epskamp is dat toeval. "De actualiteit dient zich aan. Het is niet iets van 'het is zomer, we wachten even met vragen'."

Sowieso vindt de fractievoorzitter het 'je reinste flauwekul' als antwoorden te laat zouden komen als het aantal hoger is. Vakantieperiode of niet. "Beantwoording is niet aan één ambtenaar opgehangen. Als we nou één ambtenaar hadden is dat logisch, maar we hebben honderden. Het is slechte organisatie. Een bedrijf moet draaien van januari tot december en dat geldt ook voor het college. Het gaat om de actualiteit van de dag."

Epskamp heeft er overigens weinig vertrouwen in dat zijn vragen tot snellere beantwoording leiden. "Ik heb er niet zo'n hoge verwachtingen van."
Pin It
Bekeken: 1844x