Stedelijk Museum Alkmaar boekte vorige maand groot succes met De Vaandeldrager van meesterschilder Rembrandt van Rijn, maar ook de expositie met genomineerde werken van de Victoriefonds Cultuurprijs werd druk bezocht. De Vaandeldrager is inmiddels verhuisd naar het Drents Museum in Assen, maar de Cultuurprijs tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 25 september.

De bijzondere tentoonstelling van de Cultuurprijs bevat werken van Sophie Olga de Jong uit Bergen, Hellen van Meene uit Heiloo, de geboren Alkmaarse Anne Silverstrand Forest en het Alkmaarse talent Rashel van der Schaaf.

De Jong vertoont vijf van haar animatiefilms, waaronder een film over een jong meisje dat leert fietsen met de hulp van haar opa. Fotograaf Van Meene toont werk zowel recent gemaakt als uit de jaren '90. Ze scout haar modellen vaak tijdens toevallige ontmoetingen op straat en fotografeert die dan op bijzondere locaties, bij voorkeur in oude huizen die door de tand des tijds zijn aangeraakt. Bij de schilderijen en aquarellen van de Nederlands-Amerikaanse Silverstrand Forest laat zij zich inspireren door oude afbeeldingen van kleding of sfeer uit de tijd van de renaissance of de barok. Van der Schaaf is winnares van de Rabobank Jong Talent prijs 2022. Zij laat haar examenfilm ‘Ich bin der Fluß’ zien, waarvoor ze de Donau af voer van het Zwarte Woud tot de Zwarte Zee.

Van alle vier de kunstenaars is een boeiend filmportret gemaakt, waarin wordt verteld hoe zij tot hun creaties komen.
Pin It
Bekeken: 1723x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/