Woonwaard gaat de beschimmelde flats in de Alkmaarse wijk De Hoef opknappen en onderzoeken waar verdere maatregelen nodig zijn. Huurders zijn vrijdag per brief geïnformeerd. Wie kampt met schimmel en vocht wordt opgeroepen melding te doen.

Het vocht- en schimmelprobleem speelt al een paar jaar in Hoefplan. Toen SP Alkmaar er begin dit jaar van op de hoogte kwam dook de partij erop. In mei werd een enquête gehouden en 80 procent van de 100 respondenten gaven aan problemen te hebben met tocht, vocht of schimmel. Begin juli organiseerde de SP een bewonersbijeenkomst waarop aanwezigen vertelden dat Woonwaard te weinig doet aan de problemen. Ze voelden zich niet serieus genomen. Cornel de Coster van de wooncorporatie kreeg de enquête en een fotocollage met schimmelfoto's. Hij gaf aan 'best blij' te zijn dat de omvang van de vochtproblemen in de flats goed in kaart was gebracht, aangezien er tot dan toe vooral op incidentele basis werd gehandeld.

Woordvoerster Eva de Vries zegt dat Woonwaard behoorlijk geschrokken was dat er zoveel loos was in de portiekflats. "Dat kan niet. Dat mag niet". De verhuurder houdt nu contact met de bewonerscommissie en werkt aan een brede aanpak. Gedupeerde mensen worden opgeroepen melding te doen. "Dan wordt gekeken wat er eerst snel te verwijderen is en op te knappen. Ook wordt ook gekeken naar ventilatie, of daar iets aan gedaan kan worden. In de tweede ronde volgt schoonmaak en schilderen en worden eventuele achterliggende problemen in kaart gebracht."

Wanneer achterliggende problemen worden aangepakt kan De Vries nog niet zeggen. Dat hangt af van de ernst en de opties. "Sowieso zijn we in De Hoef al begonnen met renovatie en verduurzaming. Ik weet alleen even niet wanneer deze woningen in de planning staan."

Eva de Vries zegt benadrukt nog eens dat Woonwaard graag meldingen krijgt van vocht en schimmel. "Anders weten we het niet". Sinds de brief van vrijdag is negentien keer melding gedaan. De woordvoerster had er meer verwacht, maar realiseert zich wel dat het nog vakantietijd is. Meldingen kunnen worden verstuurd via woonwaard.nl/voor-huurders/
Pin It
Bekeken: 2575x
https://www.malkelapagading.com/situs-slot-mahjong/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://dorsekgacor.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/usaklub-slot.html https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/