De 7-0 overwinning van AZ op Dundee United donderdag is ontsierd door rellen op zeker twee locaties in Alkmaar. Op het Waagplein kwam het een paar uur voor de wedstrijd tot ruzie tussen fans en ging er meubilair in het rond. Later liep het op de Vondelstraat flink uit de hand. Volgens de politie zijn er tot nu toe zeven aanhoudingen verricht.

Het was een gemoedelijke avond met veel oranje geklede Dundee fans op het Waagplein, totdat rond 19:00 uur de vlam in de pan sloeg. De politie is tussen beide groepen gekomen, onder andere met diensthonden.

Later bekogelde een groep jongemannen bij de Victoriewok aan de Vondelstraat de stoet mensen op weg naar het stadion. Videobeelden staan op Twitter @hooliganstv, met daarbij het commentaar dat AZ fans de Schotten aanvielen. Er zijn echter ook berichten op sociale media over relschoppers die Amsterdamse shirts droegen. De politie was er snel bij, maar had de handen vol aan de relschoppers.

"Met die zeven aanhoudingen hebben we het over openlijke geweldpleging, niet voldoen aan een politiebevel en openbare ordeverstoring", licht de politiewoordvoerder toe. "We lopen camerabeelden nog na. Het is mogelijk dat er op basis van onderzoek meer aanhoudingen worden verricht."

 
Pin It