Een 18-jarige man uit Heiloo en een 37-jarige man uit Alkmaar zitten nog vast nadat ze donderdagavond voor de wedstrijd tussen AZ en de Schotse club Dundee United werden gearresteerd. De twee worden door de politie verdacht van geweldpleging en mishandeling. Zo schrijft het NHD.

De sfeer zat er donderdagmiddag nog goed in, maar vlak voor de wedstrijd sloeg die om. Op het Waagplein kwamen twee groepen tegenover elkaar te staan en ging er meubilair in het rond. De politie moest tussenbeide komen. Hierbij vormde de politie een linie en werden politiehonden ingezet. Later bekogelde een groep jongemannen bij de Victory Wok aan de Vondelstraat de stoet mensen op weg naar het stadion.

In totaal zijn er zeven Nederlanders gearresteerd, meldt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. Er zijn geen Schotten aangehouden. De woordvoerder 'sluit niet uit dat het er nog meer worden dan zeven': "We zijn nog niet klaar met het bekijken van camerabeelden", zegt hij. Bij de twee mannen die nog vastzitten, waren qua strafbare activiteiten 'wat harder' dan bij de rest van de arrestanten. Daarom zijn de anderen - onder anderen een 18-jarige man uit Koggenland, een 38-jarige Castricummer en een 39-jarige Amsterdammer - vrijgelaten. Wel moeten zij 'voor een groot gedeelte' nog verder verhoord worden.
Pin It