Nu het zomer is, vinden we het allemaal heerlijk om veel tijd buiten door te brengen. Als je een eigen tuin hebt, dan mag een loungebed echt niet ontbreken! Het verschil tussen een loungebank en loungebed kun je waarschijnlijk al raden als je naar de naam kijkt. Een loungebank ziet eruit als een normale bank, terwijl een loungebed meer op een bed lijkt en vaak een groter gedeelte om te zitten en liggen heeft. Je kunt dus lekker languit liggen in het zonnetje. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Hieronder delen we de heerlijkste loungebedden voor in de tuin!

Lounge ligbed
Lounge ligbedden zijn eigenlijk gewone ligbedden, geschikt voor één persoon. Je ziet dit type bedden vaak bij zwembaden of aan het strand, alleen heeft de lounge-versie natuurlijk wel kussens om het zitten en liggen wat comfortabeler te maken. De rugleuning is in hoogte verstelbaar, waardoor je gewoon rechtop een boekje kunt zitten lezen, maar ook lekker languit kunt liggen.

Rond loungebed
Zoek je een loungebed voor in de tuin waar je met twee mensen op kunt liggen? Dan is een rond loungebed een mooie optie. Hier kun je samen relaxen en van de zon genieten. Sommige ronde loungebedden hebben aan de hoofdzijde ook een inklapbare zonwering, waardoor je met je hoofd een beetje in de schaduw zit. Soms zit er in het midden van de cirkel ook een tafeltje waar je je drankje op neer kunt zetten. De meeste ronde loungebedden bestaan trouwens uit meerdere losse onderdelen. Deze kun je uit elkaar schuiven, waardoor er extra stoelen of hockers ontstaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loungebed?
De meeste loungebedden zijn van wicker gemaakt. Dit materiaal is weerbestendig en onderhoudsarm en kan dus prima de hele zomer buiten staan. Wicker bestaat uit een geweven kunststof en kan goed tegen vorst, water en UV-straling. Als je voor 'all weather' kussens kiest, dan kunnen deze ook tegen een klein regenbuitje. Deze hebben een special coating die ervoor zorgt dat regendruppels van de stof af glijden. Regent het echt hard, dan kunnen de kussens beter even naar binnen gebracht worden. Aan te raden is om een tuinkussenbox aan te schaffen bij Heuts. Hier kun je makkelijk de loungekussens van je loungebed opbergen als het regent en weer tevoorschijn halen als de zon zich weer laat zien.
Pin It