Alkmaar wordt een Safe Streets gemeente, om te benadrukken dat de gemeente straatintimidatie en de aanpak daarvan serieus neemt. Vrijdag is Anja Schouten de zestiende burgemeester in Nederland die de verklaring ondertekent. Daarna zal Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen de kaasmarkt openen door de kaasbel te luiden, in bijzijn van Victoire Mbala en Lena Olivier van UN Women Nederland.

Safe Streets is een project van UN Women Nationaal Comité Nederland en is erop gericht om de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte te verbeteren. Straatintimidatie wordt steeds meer erkend als een wereldwijd probleem. In Nederland krijgt 80% tot 85% van de vrouwen en meisjes met straatintimidatie te maken, al moet niet vergeten worden dat ook mannen en jongens slachtoffer worden. Michon-Derkzen is begaan met het bestrijden van straatintimidatie via haar portefeuilles politie, OM en zeden. Daarnaast zit ze in de vaste commissies voor Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (als voorzitter) en voor Justitie & Veiligheid.

De belangrijkste onderdelen van de Safe Streets campagne zijn: voorlichting, preventie en aanpak. Vorig jaar is een Alkmaarse meldpunt ingericht waar slachtoffers van melding kunnen maken: alkmaar.nl/straatintimidatie. Elke melding wordt gelezen en er wordt contact opgenomen met wie dat wil. Ook wordt aan de hand van de informatie gekeken waar straatintimidatie veel voorkomt en hoe deze plekken veiliger gemaakt kunnen worden. Om aandacht te vestigen op het belang van het meldpunt, werden eerder dit jaar vier Alkmaarse jongeren geïnterviewd over hun ervaringen.
Pin It
Bekeken: 1939x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/