OPA heeft het coalitieprogramma nog eens doorgespit en stuitte toen op de plannen voor de Karperton. Die moet volgens de coalitie gesloopt worden en daar is OPA het mee eens, maar nergens staat dat er een nieuwe parkeergarage terug moet komen. Fractievoorzitter Victor Kloos ziet een verband met plan om onderzoek te laten doen naar een autovrije Kanaalkade. Hij vraagt het college van B&W om opheldering, omdat hij vreest voor de binnenstad.

Eerder werd een studie gepresenteerd met daarin drie nieuwe versies van de Karperton. In het coalitieprogramma staat echter alleen: "De Karperton wordt gesloopt, in samenhang met een goede afweging over het noodzakelijke aantal parkeerplaatsen in de binnenstad". Ook staat erin dat de coalitie streeft naar minder verkeer in de binnenstad, betere benutting van de Schelphoekgarage en wellicht uitbreiding van de Singelgarage. Kloos krijgt het idee dat de coalitie geen nieuwe Karperton wil.

Die vrees wordt verder gevoed door het voornemen in het coalitieprogramma om onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van een groene fiets- en wandelboulevard op de Kanaalkade. Kloos herinnert zich nog dat coalitiepartners PvdA, GroenLinks en Leefbaar Alkmaar in 2013 tegen terugkeer van tweerichtingsverkeer op de Kanaalkade stemden.

"Een promenade kan – zo blijkt uit onderzoek uit het verleden – alleen gerealiseerd worden als de auto weg wordt gehaald", aldus Kloos. "Ja en als je dat doet is de garage of de vervanging ervan niet meer bereikbaar. OPA vindt dit een onzalig plan. Allereerst is het boekenwijsheid: op plaatjes lijkt het allemaal wel mooi, maar omdat de zon daar bijna nooit schijnt zal het praktisch nooit een heel aantrekkelijke wandelpromenade worden. Daarbij komt dat voor flaneren ook de boulevard op Overstad ontwikkeld is en die ligt volop in de zon. En een veel belangrijker punt is dat deze route heel belangrijk is voor de economie van onze stad."

Overigens staat in het Karperton-onderzoek een ondergrondse versie met een tunnel richting een in- en uitgang bij het Victoriepark. En zo'n groene boulevard kan natuurlijk ook beperkt blijven tot het deel tussen de Gedempte Nieuwesloot en de Paternosterstraat.

Fractievoorzitter Kloos weet niet wat nou allemaal de bedoeling is, maar daar wil hij graag achter komen.
Pin It
Bekeken: 2883x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/