Gemeente Alkmaar houdt rekening met een flinke stijging van het aantal basisscholieren de komende jaren. Het college heeft de 'Leerlingenprognose Basisonderwijs 2022' van Pronexus vastgesteld, waarin 20 jaar vooruit wordt gekeken. Komend schooljaar zet de daling van het aantal basisscholieren nog door, maar daarna voorziet het onderzoeksbureau een kentering.

Op dit moment vergrijst Alkmaar nog. In oktober 2020 waren er rond 8.400 basisscholieren en vorig jaar oktober rond 8.320. Dat waren er 45 minder dan twee jaar terug berekend. Pronexus verwacht komend schooljaar een dieptepunt van rond 8.260 basisscholieren. Daarna zal het aantal steeds sneller toenemen naar 9.000 in het jaar 2042. De tweejaarlijkse prognose is opgesplitst in 20 wijken / gebieden. Door alle bouwplannen voor langs het Noordhollandsch Kanaal, zal vooral daar veel meer behoefte komen aan basisonderwijs.

De prognose biedt gemeente Alkmaar handvatten om de benodigde onderwijsvoorzieningen in te passen in de diverse ontwikkelingsplannen.
Pin It
Bekeken: 1382x
https://ee.itk.ac.id/data/