De Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk wordt de komende twee maanden twee keer tijdelijk afgesloten voor werkzaamheden. De brug zal dicht zijn van maandag 5 tot en met zaterdag 10 september en van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 oktober.

De provincie laat de werkzaamheden uitvoeren ter verbetering van de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de 'Rekerflopbrug'. In het verleden waren er regelmatig storingen. De reden is dat de balans van de brug niet goed is. Dat zorgt ervoor dat onderdelen sneller slijten.

In de eerste werkperiode past gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equansde balansconstructie van de brug aan. Dat gebeurt met een hijskraan vanaf een ponton. In de tweede periode wordt gewerkt aan de ombouw en wordt de brug (mechanisch) aangesloten. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van hijskranen en vertraagde levering van materialen worden de werkzaamheden niet aansluitend uitgevoerd.

Doordat de werkzaamheden deels plaatsvinden in de herfstvakantie en vanwege de kosten heeft de provincie ervoor gekozen geen tijdelijk pontje in te zetten tijdens de afsluiting van de brug. Wandelaars, fietsers en brom- en snorfietsers zullen om moeten via de Koedijkervlotbrug.

De scheepvaart zal hinder ondervinden op 5 en 6 september. Schippers dienen zich te melden bij de brugbediening en kunnen tot een half uur vertraging oplopen.

Meer info is verkrijgbaar via noord-holland.nl/rekervlotbrug, Facebook, het servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 3196x
https://ee.itk.ac.id/data/