Het optreden van Sam van Etten tijdens de World Cup in Seoul is beperkt gebleven tot twee partijen in de pre-kwalificatie. De driebander uit Schermerhorn verloor zowel van de Koreaan Tae Hee Lee als de Turk Turgay Orak, de uiteindelijke poulewinnaar.

Na een goede trainingsstage van zeven weken in Zuid-Korea begon Van Etten met vertrouwen  aan de vierde World Cup van dit seizoen, ondanks de zware tegenstand. Tae Hee Lee had al een aantal partijen in de voorronden gewonnen en Orak staat 50 plaatsen hoger op de wereldranglijst.

Van Etten startte moeizaam tegen de Koreaan en stond halverwege met 18-12 achter, maar kwam daarna wat beter in zijn spel. Het was echter niet goed genoeg en hij verloor met 30-21. "Ik begon met een goed gevoel, maar na die snelle achterstand liep ik achter de feiten aan en ik had uiteindelijk geen antwoord op de speelwijze van Lee".

Sam van Etten begon tegen Orak sterk, maar zakte na een 5-0 voorsprong ver weg. De Schermerhorner wist nog een serie van zes te scoren, maar ging uiteindelijk met 20-30 ten onder. "Misschien speelde mee dat ik na die eerste partij al kansloos was. Maar ik speelde tegen Orak echt niet goed", reageerde Van Etten teleurgesteld.

Begin september neemt Sam van Etten deel aan de Grand Prix in Sittard. Daar staat plaatsing voor het nationaal kampioenschap 2023, de Masters, op het spel. (archieffoto: Ton Smilde)
Pin It
Bekeken: 1857x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/