De jeugd van AV Hylas heeft goed gepresteerd op de Nationale C Spelen in Amsterdam. Tijdens dit onofficiële NK voor C-junioren (<16 jr) werden zowaar een bronzen en twee gouden medailles gescoord. Amy Tijmstra behaalde zaterdag een derde plaats op de 80m sprint en werd zondag eerste op de 150m. Samen met tweelingzus Wendy, Lisa Sevenhuijsen en Sara van Exel pakte ze op de 4x80m estafette ook nog eens goud.

Amy en Wendy kozen ervoor om alleen op de sprints uit te komen. Zaterdag sprintten ze zich via de series en halve finales zonder problemen naar de eindstrijd. En passant verbeterde Amy haar record naar 10,37s en Wendy bleef met 10,54s nipt boven het hare. In de finale pakte Amy brons door met 10,372s de nummer vier op 0,002s voor te blijven. Wendy werd met 10,58s vijfde. Zondag kwalificeerden ze zich sterk voor de finales. Daarin betaalde de focus op alleen het sprinten zich uit. Amy liep haar directe concurrent op het laatste stuk voorbij en won in een persoonlijk record van 19,06s. Wendy benaderde haar record met 19,70s en werd vijfde. De twee zijn volgend jaar ook nog C-junior.

Lisa Sevenhuijsen bereikte finales hoogspringen en hinkstapspringen. Op het eerste onderdeel werd ze zevende met een hoogte van 1,51m, om niet veel later een beste afstand van 10,21m en een vijfde plaats te laten noteren. Biek Komen werd ook vijfde, maar dan op de 1500m steeple chase voor jongens. Hij liep een tijd van 5:14,53 min. Sarah van Exel bereikte met de hakken over de sloot de laatste Top 12, om vervolgens in de finale netjes achtste te worden met een beste afstand van 4,85m. Eerder was ze al twaalfde op de 150m in 20,37s.

Op het laatste onderdeel, de 4x80m estafette, sleepten Amy, Wendy, Lisa en Sarah voor de Alkmaarse atletiekclub nog eens een gouden medaille in de wacht met de winnende tijd van 40,77s. (foto: Frank Hilberts)
Pin It
Bekeken: 2311x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/