Een Alkmaarder actief op een online verkoopplatform heeft melding gedaan van een poging tot oplichting. De Alkmaarse politie onderzoekt de zaak en waarschuwt voor oplichting via verkoopsites.

Het meest bekend zijn nep-verkopers. Zij willen eerst geld voor hun spullen en leveren dan niet. Maar er zijn ook nep-kopers. Die laten weten dat ze een pakketdienst sturen om de goederen op te halen. Je moet alleen wel even de kosten voor de koeriersverzekering voorschieten. Dat kan rond de 50 euro kosten. Vaak ziet het profiel van de koper er betrouwbaar uit, maar zijn de teksten vreemd omdat ze gemaakt zijn met een vertaalmachine. Meer info op radar.avrotros.nl.

En dan zijn er nog nep-verhuurders online actief. Zij bieden woningen aan die helemaal niet te huur staan. Ze vragen vooraf geld voor bezichtiging en/of enkele maanden huur. Alleen de plaats waarin de huurwoning zich zou bevinden wordt benoemd, zodat gegadigden niet zelf op onderzoek uit kunnen gaan. Recent kreeg de Alkmaarse politie nog melding van iemand die het aanbod van een huurwoning niet vertrouwde. Ook deze zaak wordt onderzocht.

 
Pin It
Bekeken: 2409x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/