De Syriër die al jaren problemen zou veroorzaken in de Zonkantflat in Alkmaar, is schuldig verklaard aan mishandeling. Hij had de telefoon van zijn buurvrouw uit haar hand geschopt en haar man geslagen met een kruk. De Syriër kreeg volgens het NHD 40 uur werkstraf opgelegd, waarvan 20 voorwaardelijk, en een schadevergoeding van enkele honderden euro's.

De advocaat van het slachtoffer is geïrriteerd door de straf. Hij hoopte op een maatregel zoals een verbod voor de Syriër om de lift te mogen gebruiken, ook al woont hij acht hoog. Omwonenden klagen al ruim twee jaar over onder andere intimidatie, agressief gedrag en herrie. Hij zou buren treiteren door expres samen met hen in te stappen. Aantijgingen die de Syrische man en zijn vrouw overigens ontkennen. De mishandeling met de kruk kreeg via Powned nationale aandacht.

De advocaat verwacht niet dat het taakstrafje effect zal hebben, eerder dat de Syriër nog vervelender zal worden. Kleine hoop is dat de veroordeling het dossier van Woonwaard versterkt. De wooncorporatie is inmiddels een bodemprocedure gestart. Tot nu toe was er te weinig belastend materiaal om via de rechter uithuiszetting af te dwingen. Die oordeelde dat gedwongen verhuizing teveel impact zou hebben op het gezien, en dan met name de kinderen die in de omgeving naar school gaan.
Pin It
Bekeken: 3823x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/