Sinds asielzoekers tijdelijk worden opgevangen in Sportpaleis Alkmaar, zijn er in de omgeving regelmatig gedumpte fietsen te vinden. Volgens iemand die er een aantal trof worden ze vooral achtergelaten in het groen. Ze plaatse een foto op Twitter. Gemeente Alkmaar is inmiddels op de hoogte en heeft laten weten dat Stadstoezicht een oogje in het zeil houdt.

Vanzelfsprekend wordt al snel gedacht aan jatwerk, maar de politie laat weten dat er niets loos hoeft te zijn. "Enorm veel fietsen worden door de gemeenschap ter beschikking  gesteld",  vertelt de woordvoerder. "Dat is ook zo in Haarlem. De boot waar Oekraïners op verblijven staan allemaal fietsen op. Veel mensen hebben fietsen geschonken". Rijst de vraag evengoed waarom de fietsen niet gewoon bij het Sportpaleis worden neergezet.

Op de Twitter-foto is een OV-fiets te zien. "Ja die kan inderdaad niet geschonken zijn", beaamt de woordvoerder. Hij wil echter niet te snel conclusies trekken; mogelijk werd de fiets op dat moment gehuurd. Maar dat de fiets in de bosjes was gedumpt vond hij inderdaad ook wel vreemd. (foto: Twitter / Nathalie's foto's)
Pin It