De gemeente Alkmaar heeft een subsidie van 850.000 euro ontvangen van het Rijk. De subsidie uit programma Impulsaanpak Winkelgebieden is voor de herinrichting van de Laat-west. Het Ministerie van Economische Zaken is positief over het compacter en gemengder maken van het winkelgebied in de Alkmaarse binnenstad.

De Laat kent al jaren een achteruitgang en er is onderhand veel leegstand. Het werd hoog tijd voor een andere strategie. De gemeente koos voor concentratie van de winkels aan de westzijde en uitgebreide herinrichting. De openbare ruimte wordt groener, de bestrating aantrekkelijker en meteen wordt gescheiden riolering aangelegd. Een groot deel van de dag wordt het gebied met de terrassen een wandelgebied. De herinrichting heeft naar verwachting ook een positief effect op de aansluitende straatjes. Verder zijn er gevorderde plannen voor woningen boven winkelruimten in de voormalige V&D en Primark panden.

Economiewethouder Robert te Beest is blij met de subsidie: "Ik beschouw de toekenning als een erkenning van het ministerie voor het traject dat door de gemeente Alkmaar in gang is gezet om samen met ondernemers en eigenaren te werken aan een toekomstbestendig kernwinkelgebied. Specifiek voor de Laat kijk ik uit naar de herinrichting die we nog dit jaar afronden."

Gemeente Alkmaar werkt samen met ondernemers- en eigenarenvereniging Alkmaars Bolwerk en individuele eigenaren en ondernemers aan de herstructurering van de detailhandel. De gemeente bereidt bijvoorbeeld een planologisch traject voor om de bestemming 'detailhandel' buiten het kernwinkelgebied te versoepelen voor ondernemers of aan te passen tot 'wonen', en binnen het gebied wordt ingezet op het toevoegen van wonen en andere functies boven de winkels. Daarnaast investeert de gemeente in de kwaliteit van de openbare ruimte.
Pin It
Bekeken: 2627x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/