Het waterschap gaat de Bergermeer en de Schermerboezem klimaatbestendig maken door het oude vliegveld van Bergen als boezemberging in te richten. Dit zal gemeente Bergen en ook Alkmaar betere bescherming bieden bij extreme regenval.

Het oude vliegveld dient al als polderwaterberging voor de Bergermeer, Damlander- en Philisteinse polder, maar zal worden ingericht om ook te dienen als piekberging (noodventiel) voor de Schermerboezem. Aan de noord- en oostzijde zullen de kades worden verhoogd en nabij de Kolonel Sneepweg komt een instroomkunstwerk in de kade tussen het boezemwater en het waterbergingsgebied. Ook worden langs de boezemkade een dijksloot en voor het vee een terp gerealiseerd.

De werkzaamheden starten binnenkort en duren tot medio februari 2023. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt daarbij samen met gemeente Bergen en de provincie, en de uitvoerder is Van der Meer B.V. Het project wordt medegefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO).
Pin It
Bekeken: 2991x
https://www.malkelapagading.com/situs-slot-mahjong/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://dorsekgacor.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/usaklub-slot.html https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/