Het college van Alkmaar neemt geen maatregelen om er zeker van te zijn dat raadsvragen binnen de gestelde termijn worden beantwoord. Dat staat in een reactie op vragen die de Senioren Partij Alkmaar stelde nadat meerdere artikel 42 raadsvragen niet binnen drie weken waren beantwoord. Volgens het college was de vertraging tijdens het zomerreces gevolg van een uitzonderlijke situatie, die op korte termijn niet meer voor zal komen.

SPA deed beklag bij het college nadat zes setjes raadsvragen 'over datum' waren geraakt. Daarbij vreesde de fractie dat ook inwoners de dupe waren van trage reacties.

"Uiteraard is het ons uitgangspunt om ook in een vakantieperiode zoveel als mogelijk de normale bedrijfsvoering gestand te doen", reageerde het college van B&W. "In heel veel gevallen is dit mogelijk zonder dat inwoners of de gemeenteraad hier hinder van ondervinden. Bij het beantwoorden van artikel 42 vragen is er naast een inhoudelijke tevens een bestuurlijke component. Dit maakt dat we onze gebruikelijke afhandelingstermijnen tijdelijk niet konden realiseren."

"De bijzondere omstandigheden rond artikel 42 vragen, de vakantieperiode en de start van een nieuwe bestuursperiode maakten dat we tijdelijk niet konden voldoen aan onze eigen kwaliteit en doorlooptijden", vervolgt het college. Het laat daarbij achterwege dat de oppositiepartijen, met SPA voorop, uitzonderlijk veel vragen stelden tijdens het reces. "Deze bijzondere situatie doet zich op korte termijn niet meer voor. Wij zien daarom geen reden voor het nemen van maatregelen."

Op dit moment zijn twee setjes raadsvragen na drie weken nog onbeantwoord. Het gaat om vragen van de VVD over standplaatsen voor woonwagens en vragen van OPA over de verkeerssituatie op de Oudegracht.
Pin It
Bekeken: 2083x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/